LUNCH DNIA 30.09.2024
LUNCH DNIA 01.10.2024
LUNCH DNIA 02.10.2024
LUNCH DNIA 03.10.2024
LUNCH DNIA 04.10.2024
LUNCH DNIA 04.10.2024
Obiad domowy - zupa i danie główne (również wersja wege)
MENU RESTAURACJI PAŁACOWEJ
MENU RESTAURACJI PAŁACOWEJ
-
Carpaccio z buraka z kozim serem, malinowym winegretem i pestkami dyni (vege), 180 g
Przystawka zimna -
Tatar z pieczonego bakłażana z salsą pomidorową i oliwą z kolendry (vege), 180 g
Przystawka ciepła -
Chłodnik, 250 ml
Zupa -
Krem z pora z chipsem z boczku i grzankami, 250 ml
Zupa -
Mix sałat z kozim serem, grillowaną cukinią, pomidorkami cherry i ziołowym winegretem (vege), 350 g
Sałaty -
Grillowany ser halloumi z papryką, cukinią i bakłażanem, podany na rukoli z granatem, pestkami dyni i grzankami (vege), 350 g
Sałaty -
Pierogi z jagodami i śmietaną (vege), 6 szt.
Danie główne -
Pappardelle z krewetkami i kwiatami cukinii w sosie śmietanowo-winnym, 360 g
Danie główne -
Sznycel po wiedeńsku z jajkiem sadzonym, tłuczonymi ziemniakami i zasmażaną kapustą, mięso 200 g / danie 360 g
Danie główne -
Pieczone żeberko w barbecue z ziemniakami opiekanymi w ziołach, surówka Colesław, mięso 190 g / danie 370 g
Danie główne -
Polędwiczki wieprzowe zawijane w szynce parmeńskiej z sosem demi glace, kopytkami i burakami glazurowanymi w miodzie i tymianku, mięso 190 g / danie 360 g
Danie główne -
Pieczony łosoś z aksamitnym sosem cytrynowym, ryżem curry i fasolą szparagową z palnym masłem, ryba 180 g / danie 360 g
Danie główne -
Zupa pomidorowa z makaronem, 250 ml
Dla dzieci -
Naleśniki z nutellą, śmietana, owoce sezonowe, (vege) 2 szt.
Dla dzieci -
Pucharek dziecięcy: dwie kulki lodów do wyboru z bitą śmietaną i struganą czekoladą
Dla dzieci -
Sernik Pałacowy z sosem czekoladowym, 180 g
Deser -
Mini torcik lodowy z owocami sezonowymi i sosem waniliowo-migdałowym, 180 g
Deser -
Przekładaniec bezowy z kremem śmietanowym z owocami sezonowymi i sosem mango, 180 g
Deser -
Szarlotka Pałacowa z lodami waniliowymi, owocami sezonowymi z sosem z owoców leśnych, 180 g
Deser